Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radikal kvinnogemenskap på Konstcentrum

/

Annons

Det kollektiva har en renässans även om traditionellt föreningsliv tycks skrumpna. Vi kan se det i mängden av workshops, ateljégrupper, nätverk och delatjänster på nätet. Vi kan se det på Gävle Konstcentrum just nu i utställningen av det ryska konstnärskollektivet Chto Delat.

Gävle Konstcentrum vill uppmärksamma just detta nya ”tillsammans”. Därför startar man nu en programserie med föreläsningar/panelsamtal under namnet ”Delta & dela: Hur gör vi tillsammans?”.

Den inleds torsdag 12 november med besök av Den Nya Kvinnogruppen, DNK, som är ett feministiskt konst- och konsthantverkskollektiv bildat 2013. Gruppen vill främja ett kvinnosolidariskt förhållningssätt i både konstvärlden och samhället i stort.

Temat för samtalet är den nya kvinnogemenskapen som konstnärlig strategi och politisk handling. Medverkar från DNK gör Anna Nordström, Evelina Hedin och Åsa Norman, deltar från Gävle Konstcentrum gör konstpedagogen Hanna Nordell.

”I sociala medier skallar utropen från ideella krafter om vårt gemensamma ansvar för flyktingmottagandet i Sverige och känslan av deltagande tycks starkare än aldrig förr. Samtidigt matas vi med uttalanden om ett blödande och krympande föreningsliv. Hur står det egentligen till med engagemanget i Sverige idag?”

Konstcentrum i Gävle ställer frågan inför sin serie programkvällar som fortsätter vid tre tillfällen i december och januari.

HELA PROGRAMSERIEN:

12 november:

Radikal vänskap – Den Nya Kvinnogruppen om gemenskap som politisk handling.

3 december:

När bilden blir för mycket.

21 januari:

Det digitala deltagandets drivkrafter.

21 januari:

Vad händer med engagemanget?

Mer läsning

Annons