Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riks­teatern avslöjar sina höstnyheter

/

Riksteatern bjuder på klassiskt drama och lättsam humor i höst. Shakespeares Othello flyttas till Mellanöstern samtidigt som Nanne Grönvall får en flygande start i teatervärlden.

Annons

Dritero Kasapis uppsättning av Shakespeares ”Othello” är en av höstens stora satsningar. Här har berättelsen flyttats till samtiden, till affärsvärlden i ett land någonstans i Mellanöstern. Rollen som Othello spelas av Francisco Sobrado och föreställningen görs i samarbete med Dalateatern och Regionteatern Blekinge Kronoberg.

– Othello är främlingen vi behöver för att upprätthålla vårt eget välstånd, säger Dritero Kasapi i ett pressmeddelande.

Nanne Grönvall är mest känd som schlagerveteran, men i höst gör hon sin första talroll i relationskomedin ”Boeing Boeing” som kretsar kring flygresor.

Ett par urpremiärer blir det också, i samarbete med Örebro länsteater. Michaela Granberg sätter upp Gertrud Larssons pjäs ”Blåvingar” om en trio åldrade flickscouter som åter ger sig ut i skogen på hajk och Christian Tomner står för scenversionen av Helena von Zweigbergks roman ”Ur vulkanens mun”, som får premiär i januari 2012.

Sirqus Alfon debuterade på Riksteatern 2004 och återvänder nu med sin största show hittills. Mycket humor, musik och livekänsla utlovas i ”Sirqus Alfon tv” som beskrivs som ”en japansk gameshow möter lokala tv-kanalen”.

Katarina Taikons ”Katitzi” publicerades för första gången 1969, men är lika aktuell i dag. Under hösten får låg- och mellanstadiebarn i Sverige se en dramatisering om den romska flickans uppväxt, i regi av Kajsa Isakson.(TT Spektra)

Mer läsning

Annons