Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolfcarlwerner spraymålar Tierp

/

Annons

Gävle-graffiti är stort i Tierps kommun. Skärplinges nya ishall ska få sprayad konstnärlig utsmyckning av Gävles mesta graffiti-konstnär Rolfcarlwerner.

Dessutom öppnar en Rolfcarlwerner-utställning i Tierps bibliotek.

Dessutom ska de Örbyhus-elever som efterfrågat graffiti få måla en vägg i Örbyhus bibliotek tillsammans med konstnären.

Allt ska hända i vår. Och först utställningen som har vernissage tisdag 23 februari. Rolfcarlwerner kommer att visa sina senaste verk på temat om ”sökandet kring vad som utifrån påverkar oss när vår inre värld tar form”, enligt ett pressmeddelande från Tierps kommun.

– Mitt måleri har tagit en skruv. Jag har plockat upp mer av graffitin, beskriver Rolfcarlwerner själv.

– Det drar mer mot abstrakt. Det är inte helt givet vad jag målat även om det finns två tavlor som handlar om genusperspektiv.

Vad tror du det beror på att Tierps kommun anlitar dig?

– Jag vet inte, men det är spännande. De har väl fått nys om mitt konstnärskap och det enda har lett till det andra. Tierp känns lite som Sandviken, att man vill satsa på kultur.

Utställningen flyttar graffitin inomhus och heter ”Outside in”. Men titeln handlar framför allt om det som konstnären kallar en inre resa; han genomför ett slags forskningsprojekt i människan och undersöker vad som påverkar henne känslomässigt.

16 verk ska få plats i utställningshallen i Tierps bibliotek. Rolfcarlwerner hänger tätt – så det blir trots allt lite av helvägg-känsla, konstaterar han.

I samband med utställningen genomförs olika aktiviteter, bland annat en workshop under Rolfcarlwerners ledning på fritidsgården i Tierp. Även Örbyhus-eleverna ska få chans att delta i en workshop och genomföra en graffitiväggmålning tillsammans med konstnären i Örbyhus bibliotek 21–23 mars.

– Det ska bli kul att träffa eleverna. Jag gillar ju att jobba med ungdomar.

Rolfcarlwerner (Rolf Gustavsson privat) är känd för sina monumentala fasadmålningar i bostadsområdet Öster i Gävle. Han var också en av de medverkande i ett omtalat konstprojekt förra året när Kolingsborg, den runda byggnaden vid Stockholms Slussen, täcktes med graffiti.

Tierps kommuns riktigt stora samarbete med Rolfcarlwerner är den konstnärliga gestaltning som ska göras på nyrustade hockeyhallen PEK-hallen i Skärplinge senare under våren med planerad invigning i juni.

Utställningen ”Outside in” pågår till 12 mars.

Mer läsning

Annons