Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir kulturhösten i Sandviken

/
  • Pernilla Willman och Bosse Westerberg är nöjda med höstens program.
  • Bianca och Tiffany Kronlöf i en gränsöverskridande cabaret.

Magnus Betnér, hundmusikal, "Slå pattarna i taket", "Aniara" och Fredrik Strage i ett dj-bås.
Så ser en liten del av hösten på Kulturcentrum ut.
– Vi är jättenöjda med programmet, säger Pernilla Willman, producent på Kulturcentrum.

Annons

Pernilla Willman menar att Kulturcentrum i Sandviken är unikt i Mellansverige på att interagera de olika delarna inom kulturen med varandra, vilket bland annat leder till att kulturcentrum kan erbjuda sin publik både "bred" och "smal" kultur.

– Vi har en väldig bredd och det finns någonting för alla, instämmer Bosse Westerberg.

Nu har höstens program släppts och bredden syns tydligt i de drygt 100 konserter, föreställningar, föredrag och utställningar som finns med.

Bland annat kommer publiken att få besök av Helge Skoog i hans hyllade tolkning av Harry Martinssons framtidsscenario "Aniara". Dessutom kommer systrarna Kronlöf (kända från tv-programmet "Full patte") med sin kabaré "Slå pattarna i taket".

– Där kan publiken förvänta sig nästan vad som helst, säger Pernilla Willman.

Vad ser ni själva fram emot i höst?

– Jag ser väldigt mycket fram emot Rightfestivalen, säger Pernilla Willman. Rightfestivalen är nu inne på tredje året och årets tema är "Allas lika värde".

Bosse Westerberg väljer att framhäva den öppna scenen på Bolaget som Sandvikenmusikern Olle Tjern ansvarar för.

– Han väljer ganska mycket själv hur han vill styra upp det men det blir nog väldigt bra, säger Bosse Westerberg.

Ett tidigare uppskattat inslag är Musiksoppa, där publiken under tre onsdagar kan gå på konsert, och helt enkelt äta soppa.

För den som vill gå på konstutställning finns, förutom Konsthallen och Torget, galleriet Tillgången. Där har barn skapat konst, exempelvis vid utställningen Modell och verklighet, där de gestaltar sin egen vision av Sandviken.

Sedan Kulturcentrum invigdes för snart tre år sedan har många invånare i Sandviken fått känslan av att kulturen fått ett uppsving. Pernilla Willman och Bosse Westerberg medger att kulturintresset tycks ha ökat.

– Vi märker att många är engagerade och frågar mycket om vad som kommer att hända och hur de kan få tag i biljetter, säger Bosse Westerberg.

– För mig som inte är från staden är det ett fantastiskt kulturutbud i Sandviken, säger Pernilla Willman.

Trots det finns det, enligt Pernilla Willman, bitar att utveckla. En specifik grupp som de vill nå ut ännu tydligare till är ungdomarna.

– Vi har bra möjligheter för barn, familjer och äldre. Men just ungdomarna är någonting vi har och kommer fokusera mycket på framöver, säger hon.

Mer läsning

Annons