Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så överlever du – zombieexperten föreläser

/

Annons

Den som vill veta vad man ska göra för att överleva en zombieattack ska bege sig till Sandvikens Kulturcentrum på lördag. Det är kunskaper som likaväl kan behövas vid en pandemi eller ett atomkrig, menar författaren Herman Geijer.

Han kallar sig zombieöverlevnadsexpert. Han driver en blogg i ämnet, publicerar en zombiepod och har skrivit den slutsålda boken "Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen” (2014).

Ska vi ta honom på allvar är kanske frågan. Men Herman Geijer menar att han sysslar med folkbildning: även om hans bok är underhållande är den också en faktabok om konsten att klara sig i alla sorts oväntade katastrofer. Rena scoutkunskaper blandas med zombie-trivia och funderingar över människans krisbeteende.

Geijers bana som zombieöverlevnadsexpert började när han höll överlevnadskurser för studieförbundet ABF och använde en zombieapokalyps som exempel.

Han kan också skryta med att ha blivit framröstad som lyssnarnas Sommarvärd i P1 förra året. Då passade han på att spela Ebba Grön-låten "Beväpna er".

Nu kommer Herman Geijer för att föreläsa, som gäst på Bläcks författarscen i Biblioteket i Sandvikens Kulturcentrum, lördag 12 mars.

Mer läsning

Annons