Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snillrikt och humoristiskt

/

Peter Pan flög bokstavligen in på Gävle Teaters scen när cirkusgymnasiets avgångsklass skulle visa vad de går för.

Annons

Vem behöver hjälplinor, selar och dataanimationer när det finns trampoliner och trapetser?

För här var det akrobatik och balans på hög nivå. Och allt framfördes med en härlig humor och finurlighet som kändes otroligt fräsch. Bara det att avbryta föreställningen för att en aktör är mörkrädd – snillrikt. Och utan att avslöja alltför mycket – det är trots allt en föreställning på lördag också – så var det fullkomligt lysande att slänga in Queen efter den slutliga uppgörelsen! Jag lyfter på hatten för den som kom på den idén.

Tingeling flög som en älva i trapetsen där hon bjöd på ormlika konster, och Wendy var en riktig fena på lina. Piraterna var av det dansanta slaget (”Hammertime”) med porträttlika Kapten Krok och Smee i täten – om man kan sina Kalle Anka-tidningar. Och icke att förglömma den övriga ensemblen, alla lika akrobatiska vilket bevisades vid flera tillfällen.

Det humoristiska framförandet av historien var lyckad och gick verkligen hem, speciellt hos den yngre publiken. Det skrattades hjärtligt i bänkraderna, speciellt åt magplasken i början, och jag var lika barnsligt road. Det skulle absolut inte förvåna mig om vi får se dessa artister i mycket större sammanhang framöver.

Och jag är glad att cirkuslinjen får fortsätta sin verksamhet här i Gävle i den nya gymnasieskolan. Här finns erfarenheten och förutsättningarna. Dessutom är man bra på att få fram talangerna, vilket har bevisats i många sammanhang, både nationellt och internationellt. Och inte minst denna kväll.

Bodil Proos

 

Mer läsning

Annons