Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störtregn stoppade tak-graffiti

Rolfcarlwerners graffitikonstverk skulle ha varit på plats. Men ett störtregn kom i vägen. ”Det dåliga vädret ställde till det rejält”, konstaterar han.

Annons

Några av de över 50 spraymålade delarna som ska monteras ihop och forma Rolfcarlwerners frilagda graffiti för ett ishallstak.

Gävlekonstnären Rolfcarlwerner har gjort den konstnärliga gestaltningen för PEK-hallen i Skärplinge i Tierp. En ”tredimensionell” graffitimålning med utskurna delar i metall kommer att synas på taket till ortens nyrestaurerade ishall.

Verket heter ”In motion” och skulle monteras upp under veckan för att invigas lördag 18 juni. Än så länge är dock bara halva utsmyckningen klar.

Vi är beroende av att tejpa upp en mall i papp innan vi skruvar fast de färdigmålade plåtarna, förklarar Rolfcarlwerner. Och papp klarar sig tyvärr ingen längre stund när det störtregnar.

Arbetarbladet Kultur fick en smygtitt på ”In motion” tidigare i veckan. Läs om vårt besök i konstnärens ateljé här .

Förutsatt att vädret tillåter görs ett nytt försök att få hela den omfattande konstnärliga gestaltningen färdig i mitten på nästa vecka. Verket består av över 50 enskilda, målade detaljer som ska fogas ihop.

Men en liten invigning blir trots allt av som planerat, lördag 18 juni när Fotbollens dag firas vid PEK-hallen. Klockan 17.45 presenteras verket och idéerna bakom det . Närvarar förutom konstnären själv gör Louise Magnusson, kultursekreterare i Tierps kommun och Österlövsta FF som representanter för idrottsföreningslivet.

Mer läsning

Annons