Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömvallens läktare åter i topp

/

Annons


Nu försöker finansmän med galna arenaplaner tafsa igen. Vad är det för ett fastighetsbolag det där, som så styvnackat vägrar att se alternativa lösningar? Vill bestämma! Sa man i sandlådan.
Men sportanläggningar är totaldiskriminerade bland svenska byggnadsminnen. Att ändra på den saken är en match vi måste ta.
Foto: Britt Mattsson


Kvar i Allsvenskan, grattis. Det var ett konststycke.De begrep det inte själva. Men deras tv-program i måndags avslöjade hur skrämmande ojämställt delar av det svenska samhället är. Inte därför att diskussionsämnet var klasskillnader. Utan därför att programledarna, tre unga svenskar, sorgligt nog visade sig ha uppfostrats i tron att män och kvinnor ska behandlas olika. De vägrade följaktligen ta en manlig debattör i hand och hälsa. Men skakade strax därefter glatt tass med Mona Sahlin. Undersökande journalistik, verkligen. Fast alltså, uppenbarligen alldeles omedvetet. Med brasklapp för att ”Halal-tv” senare kommer att visa sig vara avancerad satir.Foto: Marianne Earthy/SVTMagisk berättare i Folkteaterns nya föreställning ”Den elektriske pojken”. I häftigt musikaliskt sällskap dessutom. Folkteaterns folklivsskildring folkmusiksvänger.
Foto: Lars NyqvistNobelpristagaren med sandalerna. Vi noterar att Gävles stadsbibliotekschef Conny Persson anslutit sig till samma litterära vinterskomode. Han påstår sig dock ha varit först.
Foto: Scanpix


Skottes (2), Djuren i Boulognern (3), Seyda (4), Länsmuseet (5).

Mer läsning

Annons