Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges Radio inför kulturtimme – "Kritiken" läggs ned

/

Radioprogrammen "Kritiken" och "Kino" i Sveriges Radio P1 försvinner. Istället ska de bakas in i ett nytt direktsänt kulturblock varje vardag, tillsammans med även "Obs" och "Kulturnyheterna".

Annons

Det beskrivs av SR som en storsatsning på kulturjournalistik.

Förändringen är planerad till mitten av januari.

Vad det nya, timslånga kulturprogrammet ska heta är ännu inte bestämt.

"Vi tar ett nytt spännande kliv med kulturjournalistiken i Sveriges Radio", säger Mattias Hermansson, Sveriges Radios kulturchef, i en kommentar på radions websida.

Programmet som ska sändas mellan klockan 13 och 14 kommer att innehålla idédebatt, intervjuer, reportage, kritik och essäer.

"Med den nya timmen ges vi nya möjligheter att ta större grepp och väcka frågor i tiden, och samtidigt få plats för smalare ämnen och urval vi idag har svårt att rymma", enligt Mattias Hermansson.

Förändringen sägs också vara en anpassning till nya former av lyssning där man dels vill vara en del av det snabba direktsända flödet, dels producera för det långlivade podformatet.

"Den totala mängden kulturjournalistik kommer inte minska, men det kan se ut på ett annat sätt", försäkrar SR:s kulturchef Mattias Hermansson i en kommentar till Dagens Nyheter.

Mer läsning

Annons