Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teater i fortsatt topp

/

Annons

(1) Teaterfrossa

Envis liten åkomma. En berusande teaterfestkänsla hänger kvar i ett försommar-Gävle som visade sig från sin bästa sida under Teaterbiennalen. Gästerna älskade det magiska gasklockeområdet, Konserthusets utsikt och Gävle teaters gyllene salong. Lyckat blev det ju!

(ny) Anna Andersson

Skådespelare på Folkteatern i Gävle. Belönades i veckan med landstingets kulturstipendium. Grattis! Och så vill vi bara säga hur cool det är att hon dessutom medverkar i showgrupppen Subfrau som i dragkingmundering gestaltar teman kring makt och könsroller. Just nu i föreställningen ”Subtales – arior från medelklassen” – on tour till Färöarna, Island och Grönland.

Synd bara att vi missade Subfraus bejublade gästspel på Teaterbiennalen; enligt deras Facebook gick det till så här: ”kastade granater och klädde av oss på Open Stage. Gävle rules!”

(ny) Joe Hill-monumentet

Eller vad som helst proletärt som motverkar rojalistruset. Ett Ken & Barbie-par på slottssemester, so what, SO WHAT!

(3) Rolfcarlwerner

Rolfcarlwerners spraymålade Teatebiennalenmasker får hänga med en vecka till för att illustrera vår frustration över veckans gästrikeutbrott av läskig nyrojalism. Hörde ni inte radions avslöjande om hur kungens grabbpolare i hemlighet försökt köpa loss komprometterande foton efter förra årets kungaskandalbok? Dåså.

(ny) Hasse & Hugo

Det var inte enbart sorgligt utan en riktigt charmerande seniorföreställning när Gefle IF:s klippa Hasse Berggren, född -73, i tisdags meddelade att det är dags att lägga av för gott. Han är ju inte 17 längre, kommenterade den förstående lagkamraten Mattias Hugosson, född – 74.

Ut från listan: Staffan Westerberg (2), Cecilia Milocco (4), Marcus Hellsten (5).

Mer läsning

Annons