Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blottad Maria Lundqvist briljerar

/
  • BRILJERAR. Maria Lundqvist får spela ut hela sitt register i

Annons

Maria Lundqvist blottar sig på två sätt – när hon lättklädd gör entré, men också föreställningen igenom, när hon ger glimtar in i sitt eget liv.

Det är en besynnerlig föreställning, ”Blottad”, där kondom genom mun och näsa trick kombineras med privata ögonblick. Karaktären Sallys tantkladdande övergår i nästa sekund till en monolog om föräldraskap och skilsmässa.

En vaudevilleföreställning kallar Maria Lundqvist det för, eller ”vaduvill” på göteborgska, en tillåtande form där hon får spela ut hela sitt register. Musiknummer, skämt, sketcher, akrobatik, dans, clowneri och alltså polaroider från privatlivet. Hon spelar upp alla de roller som hon har haft i sitt liv, såväl på scenen som i vardagen. De växlar lika snabbt som kläderna, vilka byts direkt på scenen. Stundtals är det briljant, som i monologen om kvinnan som dejtar sig själv, stundtals blir det lite väl mycket briljerande över allt, en uppvisning i scenkonst för uppvisningens skull. Men hon har många skiftande talanger att visa, å andra sidan.

Med sig har hon också en av al Fakir-bröderna, Sami, som leder en hårt prövad orkester som får stå ut med mycket, bland annat att bli fastbunden i slipsen.

Maria Lundqvist har en olycklig tendens att driva ett nummer ett steg för långt. Men hon kan ibland också driva numret så långt att det blir roligt ånyo, som när hon får Sally fräsch igen genom att låta ett gäng från publiken dansa balett. Och även om föreställningen inte är bra rakt igenom är det en konstant modig blottning som hon ger oss.

Mer läsning

Annons