Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleregissör eftertraktad

/

Alla vill ha honom. Gävles Olle Törnqvist (bilden) tycks vara en av landets mest efterfrågade regissörer. Och flitigaste: han far land och rike runt, från Norrbotten till Skåne, för att sätta upp tal- och musikteater.

Annons

Han låter glad när han får plats med lite hemarbete mellan varven. Till hemarbete kan räknas den utmärkta uppsättningen ”I.D” som Folkteatern nu spelar. Och den kommande ”Jerfsölif – Icke precis okänd” som blir Folkteaterns sommarsatsning på Träteatern i Järvsö. Mer om den senare.

Just nu kan man även se hans uppsättning av Katarina Kieris ”Alla hjärtan” på Norrbottensteatern.

Härnäst ska Törnqvist hjälpa Lasse Åberg och Janne Schaffer att lyfta fram klimatfrågan sceniskt och musikaliskt i ”Banankontakt”. Den utspelar sig i Trazans och Banarnes värld i djungelkojan med kompisarna, en djungel som här hotas av fröken Ökens framfart. Olle Törnqvist regisserar.

”Banankontakt” är ett samarbete mellan Riksteatern och Naturskyddsföreningen. Den vänder sig till en ung publik, något som Olle Törnqvist har stor erfarenhet av från sina år i Skottes Musikteater och från en rad hyllade och prisbelönta barnteateruppsättningar.

Mer läsning

Annons