Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michael Cocke om mygg och action

/
  • Regissören ger besked.  Michael Cocke, konstnärlig ledare hos Folkteatern svarar på våra frågor inför premiären på årets sommarteater. ”Två herrars tjänare”, i morgon.

Annons


– Provpubliken i går tyckte att den var rolig. Men föreställningen innehåller allvar också. Man kan förresten gärna ta med sig barn, åtminstone tioåringar. Det är lite action!


– Man behöver inte kunna något alls. Man behöver bara ha med sig sin fantasi.


– Det är ingen fråga jag kan svara på. Jag vill inte värdera på det sättet. Det är olika saker. Jag minns inte när jag såg ett folklustspel sist.


– Det har varit intensivt. Och roligt, roligt att få komma tillbaka. Jag har varit runt ute i länet, rest mycket och så har jag varit i Kina i sex dagar för att träffa en kinesisk teatergrupp som kommer hit till Järvsö i sommar.


– Jag är fascinerad av sånt även om jag inte satsar lika mycket som Peter. Men jag är å andra sidan nyfiken på allt!– En mindre ensemble. Färre anställda. Då fanns ju Heffaklumpen också.


– Först har ensemblen semester. Sen ska vi ut på turné i november till länets alla tio kommuner.


– Inte i år. Inte förrän nästa säsong, 2009–2010.


– Att det är en ensemble med bredd och erfarenhet. Alla har varit med om så mycket och så många olika spelplatser. Det är ingen teaterfabrik utan en teater med hög konstnärlig nivå.


– Bra. Åtminstone första veckan är välbokad.


– Nej, nej. Jag har inte sett en enda mygga inne på Träteatern.

Mer läsning

Annons