Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommar­premiär – i dag!

/

Om Engeltofta är punchbaronen, så är Engesberg den fräcka gynnaren som sticker upp och konkurrerar om sommarfolket.

Annons

Engeltofta bjuder på konstutställning och kulturkvällar.

Engelsberg kontrar med teater.

På lördag sker en urpremiär. Det är ”Morden vid midsommarstången” som ska spelas utomhus bakom Engesbergs herrgård. På scenen på en äng: två husvagnar och fyra skådespelare.

Lustspelsfars, lite crazy. Så lyder beskrivningen. Fast ingen etikett passar riktigt på den här sommarblandningen, tycker Mikael Hyvärinen.

Han är en av skådespelarna på scenen och jobbar annars med Vazir Varieté. De övriga är Susanne Svanberg och Camilla Lundgren, med bakgrund i arbetarteatergruppen Pegasus, samt musikern Jimmy Jönsson.

”Morden vid midsommarstången” har allihop skrivit tillsammans och det handlar om två par som ska fira midsommar tillsammans under diverse missförstånd och missöden.

Husvagnen liksom annan campingrekvisita (spritdunkar ingår) är lånad. Uppsättningen har fått 10 000 kronor i sponsorpengar från ett studieförbund, annars är budgeten i princip noll.

Föreställningen presenteras av den nybildade Norrlandets Teaterförening.

Men om det regnar?

– Då drar vi stora partytält över publiken. Vi skådespelare får bli lite blöta i ansiktet.

Till saken hör att gänget ursprungligen kontaktades av Engeltofta där man ville ha en mordgåta iscensatt som underhållning för sina middagsgäster. Men det blev alltså lustmord från Engesberg istället.

Mer läsning

Annons