Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så börjar teatervåren i Sandviken

/

Redan på söndag startar årets teatersäsong i Sandviken. Den gör det med besked – Vilhelm Mobergs klassiska lustspel ”Änkeman Jarl” börjar sin resa i regionen just här, i Teatern, Folkets hus. Det är en komisk berättelse om girighet och slughet, en småländsk skröna.

Annons

Den här uppsättningen, i regi av Jan de Laval, är kryddad med gamla frireligiösa läsarsångare. På scenen syns idel välkända skådespelare, som Björn Gustafson och Berit Carlberg, Göran Forsmark och Inger Nilsson, med flera.

Annika Östbergs öde har rört många svenskar. 3 februari kommer Marga Pettersson med en teaterföreställning kring Östbergs liv. föreställningen bygger på brev och annat autentiskt material. Den ges i teatern i Valhalla.

I ”Anna, Hanna och Johanna” berättade Marianne Fredriksson om tre generationer kvinnor i det svenska 1900-talet med dess stora förändringar i livsformer och välstånd. Romanen har blivit till en teaterföreställning och den gästar Sandvikens Folkets hus 8 mars, det vill säga Internationella kvinnodagen.

Räkna med skratt när Ronny Eriksson gör entré i Folkets hus 20 mars. ”Rum för rasande” heter denne norrländske komikers nya föreställning.

Sist under våren får Sandvikens teaterpublik möta ”Tokfursten”, alltså Elgar Jonsson. Elgar sattes på mentalsjukhus men fick där kontakt med en terapeut som kunde hjälpa honom att ta makten över sin sjukdom och bli en fri människa. Följ hans livsresa 1 april på Folkets hus.

Det kommer också att bjudas på barnteater i Sandviken i vår. n

Mer läsning

Annons