Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig konstfrossa i Gästrikland

/

Annons

Sexton gånger Gästrik Konst blir det i och med årets runda. Påsken är ovanligt tidig, därmed även detta traditionella påskevenemang – vilket gjort planeringen till en utmaning, suckar arrangörerna. Men nu finns i alla fall en Gästrik Konst-broschyr färdigtryckt, så att publiken kan planera sina besök.

Hela 59 utställare medverkar under påskens konstfrossa. Många är gamla bekanta men också några nya namn dyker upp. Elin Folkesson har fått äran att vara årets omslagskonstnär och presenteras med ett av sina verk på omslaget till den nya Gästrik Konst-broschyren, det vill säga en utvikbar folder med information, som numera ersätter den tidigare katalogen.

26 utställningsplatser finns att besöka runt om i gästriketrakten, från Ulvsta i norr till Kräbäck i söder. Tio av platserna är anpassade med ramp eller liknande för bättre tillgänglighet.

I Konsthallen i Sandvikens Kulturcentrum arrangeras en samlingsutställning med ett urval av konsten som finns med på rundan.

På Högbo bruk och Västerbergs folkhögskola hittar man också flera olika konstnärer samlade. Och så även i Gysinge där bland andra omslagskonstnären Elin Folkesson visar sina målningar i Sädesmagasinet.

I Kungen i Sandviken visas ungdomsprojektet "Klotter".

Årets Gästrik Konst invigs på långfredagen i Västerbergs folkhögskola med tal av Ingela Broström från Länsmuseet Gävleborg.

Konstrundan pågår 25–28 mars.

Mer läsning

Annons