Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjernobylkultur i topp

Annons

1. (ny) Tjernobylkultur

En hel vecka med teater, gratisfilm, gratismusik, konsthändelser och dansevenemang. Strålande (ursäkta) Gävlesatsning.

2. (1) Laglig graffitivägg

Nu äntligen på gång i Gävle ett konkret förslag finns och ska utredas. Under väntetiden hälsar vi våren med dessa pigga uppstickare i Rolfcarlwerners eldiga Österkonstverk.

3. (ny) Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Författarparet bakom årets hetaste ungdomsroman ”Cirkeln” där svenska tonårshäxor i ett litet samhälle (inte så olikt exempelvis Hofors) visar sig vara minst lika kraftfulla som fantasygenrens amerikanska superhjältar och Twilightvampyrer. ”Det har varit lite av en trend att böckerna handlar om en tjej som träffar en övernaturlig kille som säger ”I will protect you” och hon bara ”åh, ja!”. Vi ville ha tjejer som inte behöver bli beskyddade hela tiden”, säger Bergmark Elfgren. Rätt bok att läsa under påsken var det också. Om både häxor och manliga rötäggFoto: Andreas Apell

4. (åter) Göran Greider

Är på kanonhumör i vår. Först vasst rolig som segway-diktare i tv. Sen roligt vass som politiker-poet i nya numret av tidskriften Tvärdrag om den kortaste vänstervågen i historien:

”Den varade från den 26/3 år 2011

en lördag förmiddag

vid elvatiden.

Då Håkan Juholt steg ned från talarstolen

i Waterfront Building

efter sitt

bejublade tal

till sent på tisdag eftermiddag, alltså mindre än fyra dagar,

då Tommy Waidelich

utnämndes till ekonomisk talesman för

det socialdemokratiska partiet /…/”

5. (ny) Kreativ nödåtgärd

Pilla inte!, vädjar Gävle Konstcentrum. Den här skylten tillkom för att besökarna sprang runt som tokar och plockade i utställningen. Nå, det kan ju bli lite missförstånd när pryl- och pysselförsäljning pågår i lokalen intill. Men tvångsåtgärden ger onekligen en ny intressant dimension åt Eva Österberg Ericssons installation.

Heders! Att Patrik Sjöberg-boken landade på vårt bord i går. Vi kan redan nu avslöja att det finns mer att läsa i den än det som skapat skandalrubrikerna.

Ut från listan: Jacksoneffekten (2), Ghetto Spedalsk (3), Push (4), Johan och Marianne (5)

Mer läsning

Annons