Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppburen poet till Sandvikenscenen

/
  • Diktaren Katarina Frostenson kommer till säsongsfinalen av Kulturscen Sandviken.

Annons

Fantastiskt fina gäster berömmer sig Kulturscen Sandviken om att ha. Och det kan man verkligen hålla med om. Lördag 7 maj kommer Katarina Frostenson, uppburen poet och ledamot av Svenska Akademien.

Kulturscen Sandviken är ett återkommande arrangemang i Sandvikens Kulturcentrum. En mötesplats för de fria konstarterna enligt målbeskrivningen. Ständiga värdar är Sandvikenpoeten Carolina Thorell och musikern Mattias Windemo.

Lördagens Kulturscen Sandviken blir säsongens sista. Och finalkvällen har ett tema: om det andliga i konsten. Texter av John Berger och K.E. Løgstrup, dansk filosof och teolog, ska läsas.

Den svenska lyrikern Katarina Frostenson sitter på Svenska Akademiens stol nummer 18 sedan 1992 då hon valdes in efter Artur Lundkvist. Hon är lätt ett av de tyngsta namnen i svensk poesi men är också översättare och har på senare tid skrivit dramatik.

Hos Kulturscen Sandviken möter hon konstnären Margareta Petré (aktuell med utställningen "Vitheten" i konsthallen) och övriga gäster som är koreografen Jukka Korpi och ljuddesignern Pekka Tuppurainen.

Krister Andersson spelar klarinett och saxofon, Eva Lindal, violin. Kulturscenens plats är Musikverket.

Mer läsning

Annons