Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsala satsar på rymd och makt

/

Annons

Uppsala Stadsteater avslöjar sina framtidsplaner. Nu presenteras kommande teatersäsong som inleds 11 september med ingen annan än Hugo Rask – det vill säga premiären på dramatiseringen av Lena Anderssons omtalade roman ”Egenmäktigt förfarande”.

Ett undersökande av begreppet makt säg vara genomgående tema i säsongens alla föreställningar: ”När har vi makt? När är vi maktlösa? Hur snabbt kan gränserna flyttas? I kärlek, på jobbet, i politiken, på slagfältet… När är vi innanför och när är vi utanför makten?”

”En hunds hjärta”, byggd på Bulgavos berättelse om en gatuhund som blir offer för vetenskapliga experiment, diskuterar exempelvis allas vårt ansvar för utvecklingen, framhåller Uppsala Stadsteater. Uppsättningen regisserar av litauisk-amerikanska regissören Yana Ross.

I komedin ”Diktatorsfruar” möts tre av politikens legendariska järnladies, spelade av Gunilla Röör, Chatarina Larsson och Lolo Elwvin.

Bland övriga nyheter under spelåret finns teaterchefen Linus Tunströms version av Shakespears ”Kung Lear och musikalklassikern ”La Cage aux Folles”.

En rymdteater tycks dock vara det spektakulära huvudnumret. Den beskrivs som en riktig big bang-föreställning – om universums mysterier och skönhet – i en mix av naturvetenskap, teknik och musik.

Men då har vi hunnit ett helt år fram i kalendern; ”KOSMOS+” får enligt planeringen premiär 12 mars, våren 2016.

Mer läsning

Annons