Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning ska rädda Unga Klara

/

Statens kulturråd tillsätter en utredning för att hitta en lösning för Unga Klara. Men tiden är knapp och teaterns framtid ännu osäker.

Annons

Stadsteatern har signalerat att man inte längre har råd att bedriva verksamheten under samma former som tidigare, vilket har varit ett krav från Suzanne Osten (bilden).

Hoppet har stått till ekonomiskt stöd från staten och nu har Kulturrådet tillsatt en utredning som ska försöka hitta en lösning som innebär att Unga Klaras verksamhet kan fortsätta. I vilken form är dock oklart i nuläget.

– Det finns en stark vilja inom Kulturrådets styrelse att hitta en lösning för Unga Klara, men det här är ju ingen ny fråga, säger Karin Helander, ledamot i Kulturrådet och som deltar i utredningen.

Suzanne Osten har bedrivit en pionjärverksamhet inom barnteater och genom sitt arbete på Unga Klara har hon satt djupa avtryck i svenskt teaterliv. Hennes arbete är ofta experimentellt vilket innebär långa och dyra repetitionstider.

Senast 19 februari ska utredningens ledare Karin Helander och Mats Wallenius presentera sitt resultat för Kulturrådets styrelse. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons