Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomna till huskonstnärens kaos

/
  • Madeleine Hansen, Gävle, har varit konstnär i huset hos Galleri Lars Palm och öppnar sin tillfälliga ateljé för besökare på lördag.   Foto: Joanna Wågström
  • Chiffong och andra tyger bland Madeleine Hansens konstnärsmaterial i Galleri Lars Palm.

Vad händer om man släpper in en inredningsintresserad konstnär i huset? Utrustad med tejp, markväv och skyddsplast. Som varnar för att ”det jag gör ska inte vara bekvämt”!

Annons

Madeleine Hansen har under sommaren varit inbjuden som ny huskonstnär hos orädda Galleri Lars Palm i Sandviken. Galleriet har fungerat som hennes tillfälliga arbetsplats. Nu på lördag 15 augusti välkomnar Hansen besökare. Hon visar upp inte precis resultatet utan ”kaoset i ateljén”!

Med konceptet ”Konstnär i Huset” vill Lars Palm utvidga konstbegreppet och ge framför allt unga konstnärer i Gästrikland resurser och möjlighet att utveckla sig. Tidigare gäster har varit Sigrid Ejemar och Embla Hallberg.

”Vi finns under tiden på plats som bollplank och handledare, samarbetspartners och kollegor. Tanken med programmet är dels att skapa ett nätverk och dels att skapa förutsättningar och verktyg för fler samarbeten inom den lokala konstscenen”, deklarerar galleriet.

Madeleine Hansen går andra året på Konstskolan i Gävle. Är även känd som musiker i bandet No Coda, dj och musikrecensent på Arbetarbladets nöjessidor.

Hon presenterar sig så här inför lördagens Öppen ateljé:

”Kan inte sy, dålig på matematik men intresserad av hur vi bär material, hur vi väljer att konstruera bostäder/Eller snarare motsatsen till detta”.

Materialen som hon arbetat med är mjuka tyger som chiffong, frotté och markväv men också skyddsplast, tejp, tråd, tusch, foto och modell.

Vad är besvärlig estetik? Hur yttrar sig det fåfänga sanerandet av förfall? Det är frågor som konstnären säger sig vilja undersöka.

Metoden får publiken chans att inspektera under lördagskvällens evenemang Öppen ateljé med Madeleine Hansen, där ingår även musik och häng i Galleri Lars Palms sommarträdgård.

Annons