Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår midsommarpoet

Författaren Kennet Klemets är född 1964 i Uppland, men bor numera i Göteborg. Han har beskrivits som en kraftfull poet som det svänger om.

Annons


Debuten skedde 1997 med diktsamlingen ”År med tretton månar”. Senaste boken ”Lux Interior” (Wahlström & Widstrand) är en lång diktsvit om känslan av fångenskap i masskommunikationssamhället.

Klemets är även verksam som översättare av fransk skönlitteratur (Michel Houellebecq och Marguerite Duras) och som redaktör för den underjordiska stenciltidskriften Gräs. Under 1990-talet var han en del av livepoesigruppen Wunderbaum.

På senare tid har han samarbetat med (ljud)konstnären Isak Eldh, gjort uppläsningar/performances och skivan First Daybreak Haiku.

”Jag var på Furuviks djurpark när jag var liten och gjorde ett par uppläsningar på kafé Lätting (finns det fortfarande?) i början av 90-talet”, säger Kennet Klemets om sin anknytning till Gävle.

Kulturredaktionen tycker att det räcker så bra att hans dikt ”Vykort” har anknytning till sommaren. Och livet. Det är därför vi publicerar den. Njut så länge ni kan.

Annons