Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wollter tävlar mot John Cleese i Gävle

/
  • Christopher Wollter och Åsa Fäng hoppas nå ut till Gävleborna med sin musikteaterföreställning, trots konkurrensen från John Cleese.

– Vi fick veta att John Cleese kommer till Gävle samma kväll. Det är svårt att konkurrera med, säger skådespelaren och sångaren Christopher Wollter.
Man kan möjligen höra ett stråk av desperation i rösten.

Annons

Christopher Wollter och scenkollegan Åsa Fång ska för första gången spela sin musikteaterföreställning ”Brel möter Piaf – rebellen och sparven” i norra delen av Sverige.

Den ges på Gävle Teater 19 april. Samma kväll som komikern John Cleese framträder i Gävle Konserthus. Frågan är om publiken räcker till båda.

– Folk känner kanske inte till oss så mycket här uppe, oroar sig Christopher Wollter.

– Men vi vill gärna nå ut med denna fantastiska musik, inte minst till en yngre generation.

”Brel möter Piaf ” hyllar de legendariska franska sångarna Jacques Brel och Edith Piaf. Föreställningen är inte bara en konsert utan binds samman av berättelser.

– Det är verkligen en chanson-våg nu, konstaterar Christopher Wollter.

Även Rikard Wolff har som bekant turnerat med Brel. Åsa Fång har turnerat med en egen Piaf-föreställning. Christopher Wollter har spelat ”Brel – rakt in i hjärtat” på Vasateatern.

Men ingen har kommit på idén att sätta ihop Brel och Piaf förut.

– Jag och Åsa Fång träffades när vi spelade i ”Miss Saigon” och började prata om den musik som ligger oss närmast hjärtat. Vi kommer att sjunga Brel och Piaf tills vi dör!

– Vi upptäckte att vi kunde bygga en historia kring deras livsöden. Helt plötsligt hade vi skapat en föreställning.

Christopher Wollter är känd från tv, har gjort massor av musikaler på Göteborgsoperan och filmar just nu med Hannes Holm. Åsa Fång är aktuell i en av huvudrollerna i ”Billy Elliot” på Malmö Opera.

I ”Brel möter Piaf” ackompanjeras de av musikerna Bernt Andersson, piano och dragspel, Per Melin, trummor och Michael Krönlein, kontrabas.

– Gävle teater är helt perfekt för det här programmet, säger Christopher Wollter.

I biljettkampen på Ticnet leder John Cleese stort. John Cleese föreställning ”Last time to see me before I die” i Gävle 19 april – utsåld, “Brel möter Piaf” i Gävle 19 april – inte direkt utsåld.

Fast vem vet om det inte är teaterpubliken som blir vinnarna.

Mer läsning

Annons