Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yamato veckans etta

/

Annons

1. (ny)

Hela Gävle teater skakade under trycket från de japanska slagverkarna i gruppen Yamato i onsdags. Det var utsålt, högljutt och svettigare än en rockkonsert. Omdömena om trumshowen hörs enstämmigt: det mäktigaste vi upplevt!

 

 

2. (ny)

Gävle är litet, man kan nästan inte undvika att känna Pär Kock. Det blev följaktligen gemytligt trångt och uppsluppet när den populära konstnären bjöd in till utställning i sin egen ateljé i helgen. Filmstjärnan Lassgård och regissören Törnqvist var bara några av kändisarna som syntes i vimlet.

 

 

3. (1)

Författaren Lotta Lotass fascinerande litterära vykortssamling på nätet utökas kontinuerligt. Webbkonstverken ”Redwood” och ”Hemvist” består av gamla amerikanska vykort med tillhörande texter. Bland bloggmonster och flyktigt twittrande känns detta projekt så särskilt gediget.

 

 

4. (2)

Vårat fulfina Stortorg. Där trendigt litet vattenspel ska installeras istället för solglittrande fontän. Högst oroande. Och herregud, hur blir det med vattenkriget! Däremot sörjer vi inte om den numera enarmade Vallpojken från Mallorca försvinner helt och hållet i samma storstädningssvep. Förlåt då, men han är faktiskt ingen av Gävles mer omistliga skulpturer.

 

 

5. (ny)

Magisk målning av Martin Wickström. Visas just nu i Gävle på Länsmuseets utställning Önskekonst. Vi önskar oss just denna.

 

anser vi att Strömvallens läktare måste bevaras. Och inte nog med allt besvär med att rädda den, nu hotar ombyggnad av friidrottshistoriska Stockholms Stadion också. Till renodlad fotbollsarena löparbanorna schaktas enligt förslag bort. År 2012 ska 100-årsminnet av invigningen firas. Sen startar, den eventuella, förstörelsen. Cyniskt eller vad. Arena‧sjukan är en smittsam farsot.

 

Mer läsning

Annons