Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturellt topp - jobb tillsatt

Det blir Magnus Jensner som blir chef för Moderna Museet i Malmö.

 Jensner, i dag förste konstintendent på Dunkers kulturhus i Helsingborg, tillträder den nyinrättade tjänsten den 1 februari nästa år. Museet öppnar för publiken nästa höst. Magnus Jensner har varit chef på Dunkers konstavdelning sedan kulturhuset öppnade 2002, och ansvarat för ett 60-tal utställningar. Han har även arbetat som tillförordnad museichef på Rooseum i Malmö, som låg på samma plats som där Moderna Museets filial nu öppnar.

– Jag tar mig an uppdraget med glädje, stolthet och stor entusiasm! Att med Moderna Museets samlade kompetens och goda anseende i ryggen vara med och skapa en ny konstinstitution i Malmö kommer att bli mycket intressant, säger Magnus Jensner i ett pressmeddelande.

Många slogs om detta nya toppjobb på kulturområdet. Bland de sökande fanns också Kirse Junge-Stevnsborg, danska som sedan några år styr över Konstcentrum i Gävle. (TT Spektra)