Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturellt topp - jobb tillsatt

Det blir Magnus Jensner som blir chef för Moderna Museet i Malmö.

Annons

 Jensner, i dag förste konstintendent på Dunkers kulturhus i Helsingborg, tillträder den nyinrättade tjänsten den 1 februari nästa år. Museet öppnar för publiken nästa höst. Magnus Jensner har varit chef på Dunkers konstavdelning sedan kulturhuset öppnade 2002, och ansvarat för ett 60-tal utställningar. Han har även arbetat som tillförordnad museichef på Rooseum i Malmö, som låg på samma plats som där Moderna Museets filial nu öppnar.

– Jag tar mig an uppdraget med glädje, stolthet och stor entusiasm! Att med Moderna Museets samlade kompetens och goda anseende i ryggen vara med och skapa en ny konstinstitution i Malmö kommer att bli mycket intressant, säger Magnus Jensner i ett pressmeddelande.

Många slogs om detta nya toppjobb på kulturområdet. Bland de sökande fanns också Kirse Junge-Stevnsborg, danska som sedan några år styr över Konstcentrum i Gävle. (TT Spektra)