Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturen behöver lika mycket stöd som övriga aktörer

Annons

Svar till: Camilla Dal, 29 mars. Vän av natur och kultur, du har så rätt Camilla då du vill ge alla så mycket som möjligt av de pengar som vi skattebetalare bidrar med. Skola, omsorg för våra äldre, vård etcetera.

Läs också: Utan pråliga jippon och glassiga investeringar räcker pengarna till både kultur och skola

Det klagas alltid på vår kultur och vår orkester. En del vill ha idrott en del vill ha vård. Vård behöver vi alla någon gång. Men att symfoniorkestern hela tiden ska klä skott för att pengarna inte räcker är fel. Jag måste få säga att jag hör till den del av befolkningen som betalar mycket skatt (mer än genomsnittsinkomsten i X län) och jag vill ju också ha något för det jag betalar till förutom vård och omsorg. Jag vill ha min orkester kunna njuta av den professionalism de har.

Men det ser i media ut som att alla vill frysa eller svettas antingen i en islada eller på en läktare under vår eller höstsol. Jag tycker kulturen behöver lika mycket stöd som alla övriga aktörer och jag bryr mig inte heller om BIF eller GIF. Men det jobb som kulturförvaltningen utför berikar oss och får i alla fall mig att må bättre.

Läs också: Ompabompa eller levande landsbygd?

Sport är bra men får för stort utrymme tycker jag. När vuxna män och kvinnor kan sväva på moln flera dagar, dessutom slå ned på annat utbud som gläder så många som i många fall bidragit mycket mer till både is och gräs. Is och gräs som de kanske skulle kunna vara utan och fått lite mer musik. De klagar sällan men de vill också ha sin del av inbetalda skatter. Gävle består inte enbart utav BIF och GIF då de statistiskt sett inte inbringar annat än entréavgifter till klubben lite ug exklusive skatter.

Peter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare