Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturminister: Modern konst? Jag fattar ingenting

Annons

Italiens kulturminister Sandro Bondi har upprört kulturvänner i Italien efter att han uttryckt sin skepsis gällande modern konst, skriver The Guardian.

– Jag kämpar för att förstå storheten i modern konst. Precis som många andra låtsas jag förstå om jag går på en utställning, men helt ärligt, jag gör det inte, ska Sandro Bondi ha sagt i en intervju med den italienska tidningen Grazia.

Det är inte första gången som Bondi hamnat i blåsväder för sin syn på ny konst och arkitektur. För en tid sedan kritiserade han en nyritad loggia - en sorts gång eller ett galleri som är vanligt förekommande i Italien - ritad av den japanske stjärnarkitekten Arata Isozaki, tänkt att placeras i Florens. Det skulle "chocka" såväl invånare som besökare om den placerades bredvid stadens klassiska loggior, menade han.

Även premiärminister Silvio Berlusconi har trampat i arkitekturklaveret på sistone då han kallade en planerad skruvad skyskrapa i Milano för anskrämlig och bad om att få den uträtad. Arkitekten Daniel Libeskind, som ritat skyskrapan och även är ansvarig för byggandet av det nya World Trade Center i New York, härsknade då till:

– När fascismen härskade i Italien sågs också allt som inte var rakt som perverterad konst, sa han till Corriere della Sera. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons