Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturnotiser 28/5

Annons

Desillusionerad radioteater. I Martin Jonols radioteater om Sanja träffar hon på bekanta från förr, många år senare, och en del har förändrats på sorgligt sätt – rynkor och fett – och annat är sig sorgligt likt. Till det som har förändrats är att de forna medlemmarna i en stalinistisk kulturförening har sålt ut sina ideal. Till det som är likt är den småaktiga svartsjukan hos en gammal flamma. Mänskligheten i all sin ömklighet spelas upp i ”Sanja”, och det grimaserande leende som krusar ens läppar vid lyssnandet svider snart och känns stelt. ”Sanja” sänds i dag lördag i P1.

”Det är en väldigt vacker svit, men jag har ofta tänkt på att guden alltid reciterats av en man. Så det är extra roligt att den förklädda guden nu blir en kvinna.”

Gudrun Schyman kan nu lägga ännu en roll till sin meritlista. Som gud i Hjalmar Gullbergs ”Förklädd gud”, med premiär 6 juni i Caroli kyrka i Malmö tillsammans med Malmö akademiska kör och orkester.

Tallbo-tips. Det är inte bara konstutställningarna som gör Tallbo till ett besöksmål under sommarhelgerna. På programmet finns också musik och föreläsningar. Som i dag, till exempel, när Bertil Fält och Gunnar Aldén uppträder under rubriken ”Musikaliska spånor och fjun”.

Mer läsning

Annons