Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturskolan flyttar ut i cirkustält

I mitten av maj och i början av juni flyttar kulturskolan i Gävle ut i ett cirkustält i Boulognerskogen och på Sätraängarna.
Där ska elever och lärare uppträda för både allmänheten och särskilt inbjudna skolelever.

Den 16 maj till den 21 maj är datumen att hålla koll på om man vill se kulturskolans elever och lärare uppträda i ett tält i Boulognerskogen. Där kommer det att visas olika uppträdanden i musik, dans, cirkus och teater. För att se kulturskolans elever och lärare på Sätraängarna gäller istället datumen 30 maj till 3 juni.

– Vi flyttar ut Kulturskolan i en park som uppskattas av Gävleborna i försommartid och hoppas nå nya besökare. Eleverna får uppträda i en annorlunda miljö och inför publik. Lärarna har professionella yrken som musiker och dramapedagoger och är förebilder för våra barn och unga. Nu får de visa vad de kan, säger Joakim Lindblad, chef Kulturskolan i Gävle, i ett pressmeddelande.

Konserter med bland annat SIMBI featuring Sanba Zao kommer att hållas för elever i Sätras rektorsområde. På torsdag den 2 juni kommer även en offentlig kvällskonsert hållas där även Sätras El Sistemabarn deltar. Gratisbiljetter kommer att finnas att hämta från måndag den 30 maj på Sätra bibliotek samt vid tältet i anslutning till konserten.

Sedan hösten 2015 finns El Sistema i Gävle och bedrivs som en del av Kulturskolans verksamhet i samarbete med Sätra rektorsområde.

– Vi vill få Sätraängen att gunga under två dagar, och hoppas att gunget stannar kvar i stadsdelen länge. Unga människor får möta professionella vuxna och tillsammans låter vi musik från Haiti, blanda sig med tonerna som finns hos våra 250 El Sistemabarn på Sätra, säger Ulrika Swedén – samordnare av El Sistema Gävle, i ett pressmeddelande.