Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturskolan i Gävle spelar franskt

Att sitta på ett franskt kafé låter förstås inte lika lockande i dag som det gjorde för två veckor sedan. Men nu hade ju Kulturskolan i Gävle redan sedan länge planerat in sin föreställning som ska ges lördag 21 november.

Den råkar berätta en historia om olika händelser som utspelar sig på ett franskt kafé. Detta till musik av den franska kompositören Yann Tiersen.

Föreställningen ”Yann Tiersens franska toner” är ett samarbete mellan olika grupper inom Kulturskolan, både instrument-, dans- och filmelever, från både grundskolan och gymnasiet. Den framförs i Kulturskolans aula på Brändströmsgatan 22.

Yann Tiersen är känd för att bland annat ha skrivit musiken till Parisromantiska filmen ”Amelie från Montmartre”. Kanske kan Gävleeleverna lyckas återskapa lite av den stämning som så plötsligt gick förlorad.