Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsberget är nummer ett

Kungsberget har gått om Sälen och toppar listan som den populäraste skidorten. I alla fall när det gäller antalet bussresenärer från Stockholm.

Swebus har i vinter börjat köra ”fjällresor även till Kungsberget.

Satsningen har blivit så lyckad att Kungsberget i januari toppade listan över flest resenärer före bland annat de olika Sälenanläggningarna, Idre, Trysil, Lofsdalen och Ramundberget.

– Kungsberget har gått hem bland bussresenärerna redan från start, konstaterar Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus.

Framför allt är det dagsbesökare som åkt buss Stockholm-Kungsberget. Men nu när det är sportlovstider tror man från bussföretagets sida på en ökning även av antalet övernattande skidåkare.

Stefan Alanärä, Kungsbergets anläggningschef, ser endagsresenärerna på expressbussarna från Stockholm som ett viktigt tillskott.

– Även om vi bygger ut boendet i snabb takt kommer vi säkert under fem-sex är framåt att ha fler eller lika många dagsbesökare som övernattande gäster. Eftersom vi ligger så bra till geografiskt kommer det alltid vara en viktig kundkategori för oss.