Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsberget får fler stugor

Bygg- och miljönämnden har inga invändningar mot den nya detaljplanen som är på väg att tas fram för stugbyarna som planeras till nästa år i Kungsberget.

Till säsongspremiären i december ska Kungsbergets skidgäster kunna bo både på nya hotellet eller i stugbyarna Verandan och Terrassen.

Nästa år är det tänkt att ytterligare två stugbyar ska byggas, Hyllan och Åhusen, på västsidan av berget respektive längs ån vid huvudparkeringen. Visningshus är redan på gång.

När den nya detaljplanen var uppe på bygg- och miljönämndens möte i tisdags hade politikerna inga invändningar. Det innebär att det efter utställning av planen kan ges bygglov någon gång kring årsskiftet.

Ett tiotal instanser har yttrat sig under samrådsprocessen. Ett påpekande har rört att ett nytt reningsverk behövs byggas. Det lämnade Kungsberget in tillståndsansökan för tidigare i höst.

Kungsberget har målet 2 500 bäddar till 2014. I dagsläget har man runt 900 bäddar.