Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsberget minskade mest i vintras

Kungsberget har på ett år gått från skidorten som ökade liftomsättningen mest till den som minskade mest.

Järvsö har passerat och blivit Gävleborgs största skidanläggning.

Sveriges skidorter sålde liftkort för 1,1 miljarder säsongen 2011-2012, visar statistik från Slao (Sveriges liftanläggningars organisation). Det är en minskning med nästan sju procent jämfört med säsongen innan.

Förklaringen är, enligt Slao-chefen Hans Gerremo, att vintern började med rekordvärme som varade långt in i januari.

Kungsberget, den liftanläggning i landet som ökade omsättningen mest 2010-2011, fick ett rejält bakslag med en 22-procentig nedgång i försäljningen av liftkort.

Enligt utvecklingschefen Jonas Lundblad är det fokuseringen på utbyggt boende och fler övernattande gäster som gått ut över marknadsföringen i närregionen.

– Eftersom mer än två tredjedelar av våra besökare fortfarande är dagsgäster märktes det på liftomsättningen. Dessutom hade vi både storm och regn runt jul under en tid när många normalt sett köper sina årskort.

Konkurrenten Järvsö är med en liftkortsförsäljning på 15,2 miljoner nu störst i Gävleborgs län före Kungsberget med 14,5 miljoner, en minskning med 4,2 miljoner från säsongen innan.