Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungsberget överklagar särtaxan

Kommunfullmäktige fastställde 19 maj en särtaxa för vatten ute i Kungsberget på 150 % av den gällande anläggningsavgiften.
Nu kommer överklagan.

Det är Kungsbergets fastighets AB, föreningen Kungsbergets samfällighet och Kungsbergets Fritidsanläggningar AB som överklagar fullmäktigebeslutet om särtaxan.

Beslutet rörde upp känslor under kommunfullmäktige 19 maj – oppositionen ville se en återremiss och föreslog bland annat höjd rörlig avgift i stället, men kunde inte hindra beslutet från att gå igenom.

Nu kommer överklagan från Kungsbergets håll. De två företagen och samfällighetsföreningen skriver att särtaxan drabbar alla i kommunen, men särskilt de lokala markägare och exploatörer i Kungsberget som satsat för en framtida expansion.

Sandviken Energi får hård kritik i överklagandet. Bland annat skriver de tre avsändarna så här: "Trots att Sandviken energi under 4 år misslyckats och ännu inte har något datum för leverans av dricksvatten, skall Kungsberget betala för deras kostnader."

De hänvisar till ett löfte från Sandviken Energi 2010 om färskvatten till 2012, som inte infriats.

Att Kungsberget inte har fått färskvatten kliar i ögonen. Kungsbergets fritidsanläggningar förser Kungsberget med färskvatten och har bekostat brunn och rening av vattnet, förklarar de i överklagan och menar att Sandviken Energi höjer priset utan att ha en egen färdig lösning.