Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna åtalas för våldsam krock med mc

Hon hade 2,47 promille och körde en lastbil på fel sida av vägen. Följden blev att motorcykelföraren hon mötte fick livshotande skador, och fortfarande ligger förlamad. På onsdagen åtalades Sandvikenbon för olyckan.

Enligt åtalet körde kvinnan i augusti på Svärdsjövägen i Kungsgården. Hon förlorade kontrollen över sin lastbil och kom över på fel sida av vägen.

Där mötte hon en man på motorcykel. Han fick livshotande skador, bland annat en ryggkotfraktur, en underarmsfraktur och en mjältskada. Skadorna är så allvarliga att han inte själv kommer att kunna närvara vid rättegången för att vittna.

– Så vitt jag förstår kan han inte prata, säger åklagaren Hanna Hedlund.

I stället ska två personer vittna om vad de hörde honom berätta direkt efter olyckan. Till båda har han sagt att kvinnans bil kom över på fel sida av vägen.

En polis som undersökt båda fordonen har också uppfattningen att olyckan gick till på det sättet.

Kvinnans alkoholhalt efter olyckan uppmättes till 2,47 promille. Hon åtalas för grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada.

Enligt åklagaren har kvinnan erkänt rattfylleriet, medan hennes inställning till hur olyckan gick till är mer oklar.