Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna med barn prejades av E4

(Ny version) Tre unga män prejade en kvinna med barn i bilen på E4. Alla hamnade på sjukhus. Den manlige bilföraren är nu misstänkt för försök till misshandel och grov vårdslöshet i trafik.

Minst fem personer fördes söndag eftermiddag till sjukhus efter en trafikolycka på E4:an utanför Gävle.
Olyckan skedde strax för klockan 15 i norrgående vägbana mellan Gävlebro och trafikplats Gävle västra.

En kvinna med barn i bilen körde om en bil med tre unga män i. Männen blev provocerade av omkörningen. De körde upp bakom kvinnan och applåderade demonstrativt. Sedan körde de upp jämsides med kvinnans bil och prejade henne. Det slutade med att männens bil hamnade i diket. Men även kvinnan, som hade barn i bilen, åkte av vägen.

Kvinnan klarade sig utan allvarliga skador medan männen fick rygg- och nackskador. Alla fick föras till sjukhus. Hur många barn kvinnan hade i bilen var på söndagen osäkert.
– Samtliga var nyktra och det gör ju den här typen av beteende bara ännu mer skrämmande, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid Gävleborgs polisen.

Den norrgående vägbanan stängdes av under räddningsarbetet. Vid fyratiden var bilarna bärgade och räddningstjänsten kunde konstatera att det inte fanns några läckage på vägen och därmed släpptes trafiken på igen.