Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna sextrakasseras – varnar andra

En ung kvinna har polisanmält att hon sextrakasserats av en man i Tierps kommun och en förundersökning har inletts.

Det är ett känsligt ärende, enligt Henrik Lindström, förundersökningsledare vid Uppsalapolisen.

– En kvinna har anmält att hon sextrakasserats i Tierps kommun. Mer kan jag inte säga med hänsyn till förundersökningssekretessen. Om uppgifter kom ut skulle det kunna försvåra utredningen, säger han.

En man har förföljt kvinnan, tittat in i hennes fönster, ringt från hemligt nummer och hotat med våldtäkt, skriver den unga kvinnan i ett inlägg på internet som lästs av tusentals personer. En kväll väntade mannen utanför hennes port, hon blev livrädd, men en taxichaufför såg till att kvinnan kom hem, skriver hon. Kvinnan har även berättat detta för Arbetarbladet.

– Jag går ut med detta offentligt i hopp om att folk är vaksamma över sig själva och sina tonårsflickor. Nu kommer jag att vara rädd varje dag och kväll och alltid vara på min vakt. Jag har pratat med polisen, men de kan inget göra, säger kvinnan.

Så här ser polisen på det, enligt Henrik Lindström, förundersökningsledare.

– Ett ärende kan tyckas solklart, men om vi ska lyckas med utredningen behöver vi bevis. Sådana här fall prioriteras, säger han.