Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnans knivhugg var inget dråpförsök

Den 31-åriga kvinnan häktades på tisdagskvällen misstänkt för grov misshandel, men inte för dråpförsök, för knivhugget mot sin sambo på på Söder i Gävle på lördagskvällen. Hon misstänks också för grov fridskränkning för upprepad misshandel av mannen.

Det var vid 17-tiden på lördagskvällen som polisen kallades till parets lägenhet. Kvinnan hade då överfallit och skadat honom på överkroppen med en kniv. Han fördes till sjukhus, men kunde skrivas ut samma kväll.

Kvinnan är inte tidigare dömd för våldsbrott, vare sig mot sambon eller någon annan.

Men i samband med polisutredningen efter lördagens anmälan har det kommit fram att hon har utsatt sambon för misshandel vid ett antal tillfällen tidigare.

Därför är hon nu misstänkt för grov fridskränkning, en brottsrubricering som motsvarar den för grov kvinnofridskränkning som kommer i fråga när en kvinna utsatts för systematiska förföljelser av en man hon lever i ett förhållande med.

Åklagaren Peter Helsing hade begärt henne häktad för dråpförsök, men häktningsdomaren mildrade brottsmisstanken till grov misshandel, försök till mishandel och grov fridskränkning.

Kvinnan mår enligt uppgift psykiskt dåligt. Hon var dessutom berusad vid knivöverfallet, och har haft svårt att minnas allt som hände.

Åtal ska väckas senast om 14 dagar.