Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor – kräv er rätt!

Att Sverige är ett av världens mest jämställda länder är inte en slump. Det är resultatet av ett aktivt jämställdhetsarbete. Ett arbete som S-kvinnor alltid gått och envist fortsätter att gå i täten för.

– Vi kräver en jämställd arbetsmarknad!– Vi kräver att alla former av exploatering och objektifiering av kvinnokroppen måste stoppas!– Vi kräver en fungerande välfärd av hög kvalité!

Det är därför med sorg och ilska vi ser de allt starkare krafter som vill vrida tiden tillbaka. Som vill skapa ett samhälle där kvinnor är andra klassens medborgare.

Sverigedemokraterna, med en riksdagsgrupp på drygt 75 procent män, visar gång på gång att de motarbetar jämställdheten.

Nyligen sa SD att de vill inskränka aborträtten till vecka 12. Det är ett förslag som inte stöds av vetenskapen och av väldigt få kvinnor. SD:s partiledare Jimmie Åkesson sa samtidigt att abort främst förekommer i fallerande familjer och han visar därmed ett fullständigt förakt för alla kvinnor som gjort abort, men också för kvinnors rätt till sin kropp. SD vill också införa en samvetsklausul, så att barnmorskor ska kunna säga nej till att genomföra abort.

Att införa frivillig sambeskattning är också ett förslag från SD, som direkt motarbetar kvinnor. När särbeskattningen infördes på 70-talet var det en av de största frihetsreformerna för kvinnor. Att avskaffa sambeskattningen gjorde att det lönade sig för kvinnor att arbeta och få en egen inkomst, istället för att vara hemmafru. Detta är ett axplock ur det kvinnofientliga partiprogram som SD går till val på.

Vi S-kvinnor vill tvärt emot det SD vill. Vi vill stärka kvinnors rättigheter, den självklara rätten till sin kropp och kvinnors ställning på arbetsmarknaden. Vi vill förbjuda sexistisk reklam, skärpa sexköpslagen, införa heltid som norm och avskaffa lönegapet mellan kvinnor och män. Därför röstar vi för en Socialdemokratisk regering den 9 september!

Ingrid H Amrén Ordförande S-kvinnor Gävleborg

LÄS FLER INLÄGG:

Socialdemokraternas trygghetslöften till alla Gävlebor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel