Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan stoppar sponsring av konsert

Musik Svenska kyrkan i Kungälv och Kungälvs-Posten hoppar av som sponsorer för ett ungdomsarrangemang i Kungälv utanför Göteborg i juni – orsaken är att den omdebatterade hiphopgruppen Kartell­en ska uppträda, rapporterar Sveriges Radios ”Kulturnytt”.

Kungälvs församlings kyrkoherde Martin Lindh säger att han uppfattar det som att gruppen uppmuntrar våld.

– Svenska Kyrkan kan bara backa upp sådant som ligger i linje med våra grundläggande värderingar. Då kan vi inte ställa upp på ett budskap som handlar om våld som metod och där man kränker människolivet, säger han till ”Kulturnytt”.

Göteborgs-Posten har talat med Geir Stakset, samordnare för Kartellen och bror till gruppens frontman Sebastian Stakset. Han säger att de avhoppade sponsorerna har missförstått gruppen.

– Vi gillar inte nazister, vi gillar inte Sverigedemokrater och det är ingen hemlighet att vi står till vänster. Men vi förespråkar inte våld som en lösning, säger han till tidningen. (TT)