Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Labero är värd den dyra biljetten

Tv-aktuelle supermagikern Joe Labero har redan genomfört ett häftigt trick innan lördagens två föreställningar ens har gått av stapeln.

Båda föreställningarna är utsålda, biljettpriset är saftigt och – simsalabim – plötsligt har det debiterats runt en trekvarts miljon på Laberos konto. Okej, givetvis finns det omkostnader för den här snygga showen, han har ju en hel stab människor med sig, men ändå. Det blir nog en hel del kluring kvar i plånboken efter lördagens två shower. Onekligen en bra timpenning för fyra timmars uppträdande.

Är han värd den dyra entrébiljetten?

Ja, det tycker jag, publiken får en rejäl dos Vegasshow.

En introfilm som närmast kan beskrivas som en småskrytig rockvideo introducerar showen. Sedan staplas de magiska ögonblicken på varandra. Korttrick och försvinnande kaniner i all ära, det är andra nummer som får oss att häpna. På två projektionsdukar syns tricken lika bra som om man satt i knät på Labero. Hur i hela världen lyckas han få fram ett tiotal Absolut Vodkaflaskor ur en smal stålcylinder? Hur är det möjligt att en tom bur som han har satt eld på några sekunder senare innehåller den kvinnliga assistenten Cecilia? Hur kan ett tungt bowlingklot tas ut ur en tunn väska som har alldeles fel proportioner? Trots den närgångna kameran syns inga speglar, dolda lönnluckor och så vidare.

Alla barn som ser det här måste ju imponeras så mycket av magin att de antagligen vägrar sluta tro på jultomten också. Shit, till och med jag börjar tro på tomten. Det enda som egentligen skaver är att Joe Labero i sitt snack låter lite som en uppblåst, självupptagen diva, annars är det här en otroligt häftig show i magins tecken.