Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läckan på Brynäs är lagad – det här är vad som gäller nu

Artikel 15 av 17
Vattenläckan på Brynäs
Visa alla artiklar

Den stora vattenläckan på Brynäs har lagats under natten. Arbetet, som inleddes under gårdagen blev klart vid halv sex-tiden på fredagen. De hushåll som varit helt utan vatten kommer därmed att få tillbaka vattnet men däremot uppmanas fortfarande invånarna i stora delar av Gävle att koka sitt vatten.

LÄS ÄVEN: Vattenläckan i Gävle – så här påverkas du

Gästrike vatten har under natten jobbat med att laga den läcka, som påverkade 75 000 personer i Gävle. Enligt Lena Blad, tilförordnad vd på Gästrike vatten, var det en sex meter lång spricka i en ledning från 1948.

– Arbetet med att laga ledningen började kring klockan fyra igår. Men även fast vi börjat låta vattnet rinna så kommer det ta ett par timmar innan allt är som vanligt igen. Så vi uppmanar fortfarande folk att vara sparsamma med vattnet, säger Lena Blad.

Även om läckan är lagad uppmanas boende i Gävle att koka sitt vatten innan det används. Ungefär 75 personer har varit helt utan vatten, sedan läckan och förhoppningen är att vattnet ska rinna igen inom kort.

– Vi vågar inte säga någon exakt tid men nu på morgonen eller inom ett par timmar hoppas vi att de som varit utan vatten får tillbaka det, säger Lena Blad.

ALLT OM VATTENLÄCKAN PÅ BRYNÄS:

Gävleborna hamstrar vatten – det börjar bli tomt i butikerna

Extra personal har kallats in för att äldre ska få vatten

Gävleprofil kritisk mot bristande information om vattenläckan – "Jag tycker att det är hemskt och taktlöst"

Akut vattenläcka i Gävle – stora delar av invånarna uppmanas att inte dricka vattnet

Gävle drabbat av akut vattenläcka – vi sände live

Se Gästrike Vattens presskonferens här: "Gävleborna drabbas veckan ut"

Folksamling vid vattenpumpen – "Bajamajor är på väg till skolan"

Jätteläckan slår hårt mot restaurangerna – tomt i kranarna på McDonald’s