Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågprisaffär in i gamla Konsum i Söderfors

Det blir åter liv i den nedlagda Konsum-butiken i Söderfors.

I vår öppnar en outlet-butik i huset med rabatterade priser.

– Det låter jättebra. Jag brukar handla diskborstar, schampo och allt som behövs i sådana butiker, säger Camilla Frost som med dottern Joline, 5 år, är på väg tvärs över torget.

Huset ägs av Mikael Andersson från Björklinge.

Det är också han och några kollegor som ska öppna affären.

– Vi ska sälja konserver, pasta, godis, dricka, schampo och sådana varor, säger Mikael Andersson.

Däremot blir det inga färskvaror. Andersson betonar noga att han inte vill slå ut den intilliggande Ica-affären.

Hoppas på nya kunder

– Vi ska sätta oss ned med handlaren och dra upp planerna för det här. Det han kan förlora på varor som vi säljer kan han dra in på att ta hem mer av annat, säger Andersson, som hoppas att outlet-butiken ska locka nya kunder till centrum i Söderfors.

Andersson räknar med att öppna butiken kring påsk. Inledningsvis ska han och en kompanjon jobba heltid där. Företagaren säger att de ska anställa fyra halvtidare till affären. Andersson har ägt lokalerna i fem år. Fram till nu har de tjänat som lager för byggvaror.

Kommunen bedömer en ansökan om att få öppna affären. Enligt alkohol- och livsmedelshandläggare Lisa Hellström kommer de att få grönt ljus då det tidigare varit försäljning i lokalerna.