Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läktaren toppar igen


Ett hotat kulturarv. Strömvallen är med undantag för Stockholms stadion, landets enda idrottsarena uppförd i sten före modernismens genombrott i Sverige. Där stadion var ett nationellt monument inför OS 1912 så är Strömvallen en manifestation av idrottens betydelse för lokalbefolkningen i en svensk landsortsstad.
Kalla fakta ur Länsstyrelsens byggnadsminnesutredning. Dream on, arenaprojekt-svärmare, det är ni som är romantiker.Ny SVT-serie som berättar folkets historia. Eller säg hellre: folks historier, helt enkelt. Minnen av mormor, kärlek, krigsbarn, sanatorier, skolmat, mord, utvandring, tomten, skogsfrun och den första tvättmaskinen. Absolut rörande. Kan både ses i tv-rutan och upplevas på en myllrande levande hemsida. Bästa exemplet hittills på lyckat samarbete mellan tv och webb.
Foto: SVT/PrivatDe nio skriver på Aftonbladets debattsida och tar avstånd från skandalomsusade ”Halal-tv”: Slöjan är ingen klädsel, slöjan är en symbol för förtryck av båda könen, konstaterar de i sitt skarpa och kloka inlägg.
Vi misstänker dock fortfarande att ”Halal-tv” egentligen är långt driven satir. Låt det vara så, please.
Göteborgskonstnär som förvandlar Konstcentrum i Gävle till en surrealistisk barnkammare med konstiga o-leksaker. Om hängda dockor och cykelpumpsdockor känns chockartat kan man börja med att läsa hennes bilderbok ”Luna – månflickan”. Finns på närmaste bibliotek. Men Konstcentrum visar ännu en gång att man har stenkoll på konstvärlden. Det vi får se här ligger som man brukar säga i framkanten. Foto: Britt MattssonHennes nya roman ”Den röda himlen” består av en enda lång mening på hundra sidor, utan början och slut. Men vilken mening. Foto: Dick Claesson


Gefle IF (2), Halal-tv (3), Harriet Nordlund (4), Le Clézio (5).