Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laleh

/

Laleh

“Sjung”

(Metronome/Warner)

Annons

Efter de inledande framgångarna med det första albumet och den flod av beröm och priser som flödade över Laleh har hon kommit lite bort. Fast det var innan ett tv-program ändrade på allt. Bland alla stjärnor i "Så mycket bättre" var det Laleh som sken klarast och gick rätt in i folksjälen. Uppmärksamheten som följde var allt annat än oförtjänt.

Hennes versioner var utan tvekan de som var genomgående bäst i programmet och den bonusdisc med dem som följer med “Sjung”, hennes fjärde album, utgör definitivt ett försäljningsargument.

Inte för att det är något som helst fel med själva huvudskivan.

Tvärtom känns det som en återkomst till god form efter ett par lite svagare album. Låtskrivandet är mer fokuserat. Musiken är fortfarande mångfasetterad och lekfull men spretar inte lika mycket som tidigare.

Jag stör mig inte ens särskilt mycket på att hon blandar svensk- och engelskspråkiga låtar på samma album, kanske för att hon väljer att ha de svenskspråkiga grupperade tillsammans på slutet.

Här finns guldkorn, inte minst inledande “Elephant”, men jag hör ändå inte riktigt någon ny “Invisible (My song)” eller “Live tomorrow” som lyfte debuten.

Ralph Bretzer

Annons