Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landshövdingen slutar i sommar

I sommar avslutar Barbro Holmberg uppdraget landshövding för Gävleborg, som hon haft sedan 2008. Sen väntar styrelse- och rådgivarjobb. Och kanske ett nytt regeringsuppdrag?
– Jag kommer ha dialog med regeringen den här våren, säger hon.

Annons

Arbetarbladet berättade i december 2013 att Barbro Holmberg nu till sommaren kommer lämna över sina uppdrag.

Ett förordnade som landshövding sträcker sig i sex år och sedan kan regeringen besluta om en fortsättning på högst tre år. Den 19 december 2013 beslutade regeringen med den ansvarige ministern Stefan Attefall (KD) i spetsen att Holmberg ska fortsätta leda Gävleborg fram till 31 juli 2015.

Framöver kommer hon att fortsätta med det styrelseuppdrag som hon har hos lantmäteriet och dessutom få en roll som rådgivare i teknikparken Sandbacka Park. Inte lika betungande som innan - och mer tid över för Barbro Holmberg.

– Yes, det kan det bli. Lite mer tid till barn och barnbarn, de bor ju i andra länder så det är inte varje dag man ser dem precis.

Som landshövding har hon regeringen som arbetsgivare och det är heller inte otänkbart att hon fortsätter arbeta för den.

– De har många olika utredningar och uppdrag som man kan jobba med. Vi har inte haft någon dialog med varandra, det kommer vi att ha längre fram på våren. säger Barbro Holmberg.

Nu ligger koncentrationen på sista halvåret som landshövding.

– Det har ju nyss varit val, så jag ska träffa de nya kommunledningarna. Vi ska diskutera läget i kommunerna. Arbetslösheten, befolkningsutvecklingen, näringslivsfrågor och hur det ser ut på förvaltningarna.