Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget bjuder på vin i Almedalen

Landstinget ordnar flera seminarier i Almedalen för 250 000 kronor. Och ett mingel med vin för nästan 40 000, vilket kritiseras av Alf Norberg (V).

– Politikerna vill ha lite trevligt för skattebetalarnas pengar.
Enligt Landstinget handlar summan inte om 40 000 kronor, utan som förra året kommer inte kostnaden att överstiga 10 500 kronor.

På söndag drar Almedalsveckan i gång i Visby och där träffas landets makthavare för att gå på seminarier och knyta kontakter. Landstinget Gävleborg är på plats i år igen och spendrar 250 000 kronor, vilket är den tredje högsta kostnaden i landet för ett landsting, enligt P4 Gävleborg.

Trots att landstinget kan tvingas spara flera hundra miljoner kronor i år och fått höja skatten för att få ihop budgeten. Omkring 20 politiker, politiska sekreterare och tjänstemän åker från landstinget, enligt Maria Asper (MP), landstingsråd.
– Det är inte mycket pengar för landstinget och vi är sparsamma. Jag tror det ger konkreta effekter, vi syns mycket och visar att vi är framåt. Vi behöver vara attraktiva för att rekrytera personal.

Landstinget kommer att ha ett mingel för omkring 40 000 kronor med tilltugg, musik och vin. Maria Asper har dubbla känslor kring att det bjuds på vin.
– Vin är inte bra för hälsan och det finns de som har problem med alkohol. Men i Almedalen ingår vi i ett sammanhang där folk gör så och då får vi rätta oss efter det, säger hon.

Även landstingsråd Tommy Berger (S) tycker det är helt okej att bjuda på alkohol under kontrollerade former. Men inte Alf Norberg (V), oppositionslandstingsråd.
– Nu ser du varför min motion om alkoholförbud avslogs efter votering nyligen i landstingsfullmäktige. Politikerna vill ha lite trevligt för skattebetalarnas pengar och jag tycker vi ska akta oss för sådant här jippobetonat som minglet. Däremot är seminarierna värdefulla.