Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingetbelönar sinaanställda

En sekreterare, en läkare och en barnsköterska belönades i

går för sina insatser i landstinget Gävleborg.


De prisades för fint bemötande av patienter och arbetskamrater, för bra handledning av utbildningsläkare och för en broschyr med miljövänliga tips till nyblivna föräldrar.

Landstinget delar varje år ut flera pris till medarbetare som gjort något utöver det vanliga. I går belönades tre anställda från Gävle med landstingets miljöpris, handledarpris respektive Linkon-pris.

Miljöpriset gick till Catarina Hellman som är barnsköterska på BB i Gävle för att hon på eget initiativ tagit fram ett informationshäfte om olika miljövänliga och hälsovänliga produkter för barn, exempelvis blöjor, salvor och tvättservetter. Ett häfte som delas ut till föräldrar.

Handledarpriset gick till läkaren Anna Persson på infektionskliniken på Gävle Sjukhus. Hon belönas för sitt sätt att ta hand om och handleda läkare som är under utbildning. I motiveringen står bland annat att hon ”lotsar fram oss yngre kollegor till att klara av saker vi inte kunde, men lyckas tack vare henne”.

Linkon-priset – som delas ut till någon som genom sitt engagemang gjort skillnad på sin arbetsplats – gick i år till Mireille Wasniowski som arbetar i receptionen på barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Gävle. Hon prisas för att hon alltid gör det lilla extra både för patienter, besökare och arbetskamrater, för att hon sprider välbefinnande och har gett hela mottagningen ett lyft.

Priserna består av konstverk, blommor och diplom.