Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långa helger och kyla – då strömmar skidåkarna till Kungsberget

Långa julhelger och kyligt väder har varit en vinnande kombination för Kungsberget. Besökarna har strömmat in och jämfört med förra året har man haft dubbelt så mycket folk i backarna.


– Om det här fortsätter kan vi göra en riktigt bra säsong, säger platschef Stefan Alanärä.

Det verkade lite darrigt under juldagen och annandagen – men sedan rasslade det till. Sedan julhelgen och fram till jullovets sista dag har det varit gott om folk i Kungsberget.

– Det märks att man har kunnat vara ledig länge utan att ta ut så många semesterdagar. Vi har haft ett snitt på 2 500 besökare om dagen, berättar Stefan Alanärä.

Han konstaterar att det blivit en ökning med det dubbla jämfört med förra vintern. Och att besökarna blivit flera är inget som är unikt för Kungsberget. Många anläggningar i landet rapporterar samma sak.

– Man ligger på en ökning med 20–30 procent på de flesta anläggningar. Det skulle väl kunna vara så att en del som åkt till fjällen tidigare kommer hit nu i stället, medan de som åkt utomlands förut åker till fjällen nu när kronan är lite svag, men det är inget jag har belägg för.

Vintervädret har också inneburit att man kunnat öppna flera backar tidigare än vanligt. Och redan tidigt i januari är man nu helt färdiga med snötillverkningen.

– Det är många år sedan vi var det senast. Och till helgen inviger vi parken, det är också väldigt tidigt. Om det här fortsätter kan vi göra en riktigt bra säsong. Slår det om och blir slask och regn så kan det ändras förstås, men början ser jättebra ut.