Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årsundaprofil tränare i Mora

/
  • Klubbchefen Anders Forsén hälsar Håkan Löfström välkommen som tränare i IFK Mora SK.

IFK Mora förstärker ledarsidan med Håkan Löfström.
– Det är inte många skidklubbar som har en tränare. Vi vill ta ett nytt grepp, säger Anders Forsén, klubbchef i IFK Mora SK.

Annons

Håkan Löfström är ett känt namn i Idrotts-Dalarna. Den förre elitåkaren i längdskidor har även tillhört Sverigetoppen i mountainbike.

Från och med nu lägger 30-åringen, med Årsunda IF som moderklubb, fokus på tränarrollen i IFK Mora SK.

– Jag är redo för ett sånt här uppdrag nu. Känns bra att kunna vara i sådan skaplig form som jag är att jag kan hänga med de aktiva och ge tips och råd även under passen, säger Löfström i ett pressmeddelande.

Han är utbildad idrottstränare på högskolan i Falun och ser nu fram emot att få använda sina praktiska och teoretiska kunskaper i IFK Mora, som är en av landets främsta skidklubbar.

Löfströms primära uppdrag är att planera och genomföra träningsläger. Han gör i veckan sina första dagar med klubben på ett hemmaläger.

Klubbchefen Anders Forsén är nöjd med rekryteringen.

– Håkan har bra kompetens, har precis avslutat sin egen karriär och är inte minst en mycket trevlig person. Det här känns verkligen bra.

– Skidsporten är ju lite märklig på det sättet att de flesta åkarna har personliga tränare. Jag kommer från fotbollen och blev förvånad när jag hörde att klubben inte hade någon tränare. Det här är nästa steg för oss för att utveckla våra aktiva. Det är viktigt att vi kan ha en hög kvalité i vår lägerverksamhet, säger Forsén.

Håkan Löfström är bosatt i Rättvik.

Mer läsning

Annons